Barbagiuai - Eerste gang
Soort preparaat:
Eerste gang
Onkosten:
Medium
Bereidingstijd:
Gemiddeld
Beschrijving:
http://www.Liguri?damangiare.it/tag/barbagiuai/
Dit gerecht is afkomstig uit het achterland van Imperia, Camporosso (Nervia dal).
Lang geleden, een oom ("zio" of ?barba?) met de naam Giovanni (?Giu?) moet hier gewoond hebben, vandaar de vreemde naam ?Barbagiuai?.
Een jaarlijks festival vindt plaats in september in Camporosso dat is gewijd aan ?Barbagiuai?.
De zoete smaak van de pompoen is gecombineerd met het sterke aroma van de Bruss?.
Belangrijkste ingrediënten:
Voor de pasta:
600g bloem
1 ei
Water
Olijfolie
Zout
Voor de vulling:
1kg pompoen
150g rijst
1 ei
1 lepel Bruss?
100g Parmezaanse kaas
marjoraan
1 teentje knoflook
peper, zout
Olijfolie
Bereidingswijze:
Snij de pompoen in blokjes en kook het in zout water gaar voor tenminste 15 ? 20 minuten, giet het af en droog goed met een doek.
Kook de rijst en giet het af.
Fruit een ui in een pan, voeg de pompoenblokjes toe en laat het geheel reduceren tot een puree. Doe deze puree in een kom en meng met de gekookte rijst, ei, Bruss? en kruiden. Dat is de vulling.
Kneed de bloem met water, ei, olijfolie en zout tot een soepel deeg. Rol het deeg dun uit en snij het in vierkantjes van 10 x 10 cm.
Plaats de vulling in een hoek van de vierkantjes, vouw het diagonaal en druk de randen goed op elkaar.
Tot slot spreidt u de ravioli uit over een bakplaat en bak ze in de oven goudbruin. U kunt ze ook in een koekenpan met olijfolie bakken.
Het gerecht kan warm of koud gegeten worden.